Kip rijst kerrie
Wij eten vooral zilvervliesrijst omdat het een gezond natuurproduct is. Het bevat meer vitamine B3, B1, en B6, meer mangaan en ijzer als witte rijst. Wat bij draagt aan een goed spijsverteringsproces en aan het onderhoud van het zenuwstelsel. De mangaan werkt als antioxidant.
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram kipdijfilet (vegan? Gebruik een vleesvervanger)
- 2 ½ tl bouillonpoeder kipsmaak (Bio Today bouillonpoeder kipsmaak)
- 0,25 l haverroom (Oatly Cuisine bio)
- 1 el kerriepoeder
- 2 el olijfolie
- 300 g zilvervliesrijst
- 600 g boontjes
Bereidingstijd ca. 35 min
INSTRUCTIES
- Snij de knoflook en ui fijn.
- Maak de boontjes schoon.
- Snij de kipdijfilet in stukjes.
- Kook de zilvervliesrijst en de boontjes.
- Verwarm de olijfolie in een wok of koekenpan.
- Fruit de ui in de pan totdat deze glazig is.
- Voeg de knoflook en kipdijfilet toe en bak deze totdat hij goudbruin is.
- Voeg de kruiden en tomatenpuree toe.
- Voeg de haverroom toe en laat het gerecht nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst, boontjes en kip over 4 borden.
Bon Appetit