Kip rijst kerrie - Alanna Meijers

Kip rijst kerrie

Bon Appetit

 

Wij eten vooral zilvervliesrijst omdat het een gezond natuurproduct is. Het bevat meer vitamine B3, B1, en B6, meer mangaan en ijzer als witte rijst. Wat bij draagt aan een goed spijsverteringsproces en aan het onderhoud van het zenuwstelsel. De mangaan werkt als antioxidant.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram kipdijfilet (vegan? Gebruik een vleesvervanger)
  • 2 ½ tl bouillonpoeder kipsmaak (Bio Today bouillonpoeder kipsmaak)
  • 0,25 l haverroom (Oatly Cuisine bio)
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el olijfolie
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 600 g boontjes

 

Bereidingstijd: 35 min

 

INSTRUCTIES

  1. Snij de knoflook en ui fijn.
  2. Maak de boontjes schoon.
  3. Snij de kipdijfilet in stukjes.
  4. Kook de zilvervliesrijst en de boontjes.
  5. Verwarm de olijfolie in een wok of koekenpan.
  6. Fruit de ui in de pan totdat deze glazig is.
  7. Voeg de knoflook en kipdijfilet toe en bak deze totdat hij goudbruin is.
  8. Voeg de kruiden en tomatenpuree toe.
  9. Voeg de haverroom toe en laat het gerecht nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Verdeel de rijst, boontjes en kip over 4 borden.

Hi, ik ben Alanna

Ik ben Mental & Holistic Coach en ervaringsdeskundige. Ik leer anderen hoe zij mentaal en fysiek kunnen groeien en ontwikkelen zodat ze hun belemmerende patronen en overtuigingen kunnen doorbreken. Zodat ze in hun eigen unieke kracht komen te staan.

Gratis Tool

Meer rust in je hoofd en grip op je gedachtes

Alanna Meijers draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders