Risotto tomaat met basilicum

Risotto maken is helemaal niet zo moeilijk. Het vraagt alleen wat aandacht en liefde! Geniet van deze heerlijke vegetarische risotto.

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr risottorijst
  • 3 tl bouillonpoeder (Bio Today bouillonpoeder)
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 15 gr verse basilicum
  • 100 gr Parmezaanse kaas

Bereidingstijd ca. 50 min


INSTRUCTIES

  1. Snij de knoflook en ui fijn.
  2. Fruit de ui en knoflook aan en voeg hierna de tomatenpuree toe. Bak deze mee.
  3. Voeg de risottorijst toe. Roer deze 2 minuten door elkaar totdat de korrels glazig zijn.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe. Blijf roeren totdat alle vocht opgenomen is.
  5. Voeg het water en de bouillon poeder toe. Roer de risotto regelmatig.
  6. De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuïg is.
  7. Snij de basilicum fijn en meng deze door de risotto heen.
  8. Meng de Parmezaanse kaas erdoor heen.
  9. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  10. De risotto is klaar om opgeschept te worden.

Bon Appetit!

Hi, ik ben Alanna

Ik ben Mental Coach, NLP Coach, en ervaringsdeskundige. Ik leer anderen hoe zij mentaal en fysiek kunnen groeien en ontwikkelen zodat ze hun belemmerende patronen en overtuigingen kunnen doorbreken. Zodat ze in hun eigen unieke kracht komen te staan.

Lees mijn verhaal