Veggie Mac and Cheese

 

Comfort food!

Mac ‘n’ cheese is een typisch Amerikaans gerecht. Deze veggie versie is net even iets anders. Met lekker veel groente. Wil je hem volledig vegan? Vervang de kaas door een veganistische versie.

  • 1 bloemkool
  • 200 g vegan spek reepjes
  • 250 g volkoren penne rigate
  • 0,25 l haverroom (Oatly Cuisine bio)
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 200 g geraspte kaas

Bereidingstijd ca. 50 min


INSTRUCTIES

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de bloemkool in roosjes.
  3. Verdeel de bloemkool in een ovenschaal.
  4. Verdeel 2 el oliefolie, de helft van de nootmuskaat en peper over de bloemkool.
  5. Bak de bloemkool in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmden oven.
  6. Kook ondertussen de penne gaar.
  7. Verhit in een wokpan de rest van de oliefolie en bak de vegan spek reepjes vervolgens in ongeveer 6 minuten knapperig.
  8. Giet de pasta af.
  9. Meng de haverroom, penne, en de helft van de geraspte kaas door vegan spekjes. Breng op smaak met de rest van de nootmuskaat, peper en zout.
  10. Meng saus door de bloemkool in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Haal de ovenschaal na 10 minuten uit de oven.

Bon Appetit!

Hi, ik ben Alanna

Ik ben Mental Coach, NLP Coach, en ervaringsdeskundige. Ik leer anderen hoe zij mentaal en fysiek kunnen groeien en ontwikkelen zodat ze hun belemmerende patronen en overtuigingen kunnen doorbreken. Zodat ze in hun eigen unieke kracht komen te staan.

Lees mijn verhaal